Zašto tvrtke poput Googlea i Applea imaju tako iznimne urede?

Executives playing table football in office

Je li vam se na radnome mjestu ikada dogodilo da na kraju radnog vremena kažete kako želite još malo ostati u uredu? Ne znamo za takav slučaj. Ali, kako su pokazale neke velike organizacije, još je uvijek moguće ići na posao i pri tome se zabavljati.

Google je svojom idejom suvremenih ureda u kojima djelatnici mogu dobiti sve, uključujući besplatnu frizuru, zdravu hranu, tjelovježbu, društvene aktivnosti te čak i krevet, zacijelo probio led i svakako pokazao zašto je dobrobit zaposlenika na radnom mjestu korisna za poslovanje:

  • Ako su zaposlenici na radnom mjestu opušteni i mogu raditi na način koji im najviše odgovara, mogu biti produktivniji i inovativniji.
  • Dobra atmosfera, dobri projekti i pozitivna klima brže privlače talente da se pridruže tvrtki, što može imati pozitivne učinke na poslovanje.
  • Sportske aktivnosti i briga o zdravlju zaposlenika znače manje bolovanja i veću agilnost osoblja.
  • Druženje pomaže zaposlenicima da u opuštenoj atmosferi razmjenjuju mišljenja i savjete ili zajedno traže nova rješenja.

No, iako tvrtke kao što je Google, Apple i Facebook u radne prostore i organizacijsku kulturu godišnje ulože milijune, čak i mala poduzeća mogu usvojiti nešto od njihovog pristupa – mogu bez velikih ulaganja stvoriti za zaposlenika ugodnije i interaktivnije uredsko okruženje. Slijedi nekoliko prijedloga.

1. Tjedna košarica voća ili drugih zdravih zalogaja

Nije potrebno mnogo truda da neka stvar u tvrtki postane ritual kojem se svi zaposlenici vesele. To može biti jednostavna košarica s voćem koja osoblju nudi zdrav doručak ili da se pri ručku zaslade voćnim kupom.

2. Grupno vježbanje

Mnogi zaposlenici danas smatraju da se ne kreću dovoljno ili da za vježbanje imaju vremena samo tijekom vikenda. To postaje još izraženije u kasnu jesen ili zimi, kada se dani osjetno skrate pa s time opada i entuzijazam zaposlenika.

Nije potrebno u uredski prostor staviti fitness opremu ili zaposlenicima podijeliti godišnju članarinu za teretanu, iako bi se oni tome veselili. Dovoljno je jednom tjedno organizirati grupno vježbanje kako bi se zaposlenike motiviralo da se pridruže i pobrinu se za svoje zdravlje.

3. Soba za sastanke može postati mjesto druženja i zabave

Soba za sastanke ne mora biti u uporabi samo tijekom sastanaka, a ostale dane prazna. Ako u uredu nemate kutak za opuštanje, soba za sastanke može postati prostor za druženje gdje zaposlenici imaju priliku između sastanaka prelistati časopis, uzeti u ruke knjigu, obaviti telefonski poziv ili pobijediti kolegu u igri na igraćoj konzoli. S opuštenom glavom lakše će se prihvatiti posla.

4. Ne morate baš sve raditi u uredu

Ako uredski prostor i nije smješten u području gdje vlada gužva, djelatnici u ured dolaze samo kako bi odradili svoj posao. Tako ni ne znaju što se sve skriva u njegovoj okolini. Možda u blizini postoji ugodna pješačka staza ili sportska aktivnost u kojoj mogu svi zajedno sudjelovati.

Svako malo dobrodošle su i team building aktivnosti u prirodi, koje će pomoći u jačanju veza između zaposlenika i naučiti ih suradnji.

Pročitaj više